Trainingen

Praktische workshops die verder gaan dan kennis delen.

Gezond werken moeten medewerkers in de praktijk leren toepassen. Wij zorgen voor de juiste voorlichting, instructies en oefeningen die direct toepasbaar en relevant zijn voor jouw medewerkers en organisatie.

Gezond werken op kantoor.

Fysieke en psychologische klachten komen vaak voor bij beeldschermwerk. Echter zijn veel organisaties zich hier vaak nog niet bewust van, waardoor er weinig tot geen voorlichting gegeven wordt. Om klachten of zelfs uitval te voorkomen, is het belangrijk dat medewerkers inzicht krijgen in hun individuele verbeterpunten. Met de training Gezond Werken op Kantoor leren medewerkers weer grip te krijgen op hun eigen gezondheid.

 • Gezonde werkplek & ergonomie: zelf je werkplek instellen

 • Gezond werkgedrag: efficiënt tussendoor bewegen en afwisselen

 • Gezonde balans: effectief pauzes houden en structuur in je werkdag

 • Voldoen aan je zorgplicht: actieve voorlichting over de risico’s van het werk

Gezond Hybride Werken.

Hybride werken is niet meer weg te denken uit de manier hoe wij ons werk uitvoeren. Echter hebben de meeste organisaties hier wel een uitdaging: er is een gebrek aan kennis over het creëren van een gezonde werkplek en werkgedrag, zowel thuis als op kantoor, waardoor fysieke en/of psychologische klachten op de loer liggen. Met de training Gezond Hybride Werken zorgen wij voor een optimale balans.

 • Gezonde werkomgeving: je binnenklimaat optimaliseren (licht, geluid, ventilatie, temperatuur)

 • Gezonde werkplek & ergonomie: zelf je werkplek – thuis en op kantoor – instellen

 • Gezond werkgedrag: efficiënt tussendoor bewegen en afwisselen

 • Gezonde werk-privébalans: effectief pauzes houden en structuur in je werkdag

 • Voldoen aan je zorgplicht: actieve voorlichting over de risico’s van het hybride werken

Arbo – de basis van Gezond werken.

Je als organisatie bezighouden met gezonde en veilige arbeidsomstandigheden is wettelijk verplicht. Toch ervaren veel organisaties problemen om Arbo te integreren in de dagelijkse bezigheden, vaak door een gebrek aan mankracht, tijd en/of kennis. Door een praktische in-company training over de belangrijkste arbo-thema’s voor jouw organisatie krijgen jouw preventiemedewerkers weer helder wat ze moeten doen om de werkomstandigheden te optimaliseren.

 • Risico’s in kaart: topics als werkomgeving, veiligheid en gezondheid structureren

 • Heldere plannen en procedures: bewust prioriteren welke acties je wanneer wilt uitvoeren

 • Samenwerken: medewerkers leren betrekken bij arbo

 • Amplitief handelen: verhoog de vitaliteit, productiviteit en effectiviteit van al je medewerkers

Kenmerken van onze trainingen.

Interactief

We delen onze kennis graag, maar we geven geen lezingen. We geloven in leren door zelf te doen en zelf te ervaren. Interactie staat bij ons op nummer 1.

Hybride optie

We kunnen al onze trainingen zowel online als fysiek op locatie geven. De verschillende werkvormen die we gebruiken zijn voor beide vormen geschikt.

Kleine groepen

Om de kwaliteit van onze trainingen hoog te houden, werken we met groepen van maximaal 15 deelnemers. Zo blijft er altijd ruimte voor individuele vragen.

Professionele trainer

Onze trainers hebben relevante kennis over het onderwerp, zodat er altijd verdiepende vragen gesteld kunnen worden.

Met onze verfrissende kijk op Arbo en een passie voor gezondheid hebben we al meerdere organisaties succesvol kunnen begeleiden.

“Erg tevreden over onze samenwerking met Mariska! Ze heeft ons goed begeleid vanuit het moment dat we met een vraagstuk bij haar aanklopten tot uitvoering. Voor onze organisatie heeft ze een digitale workshop begeleidt over thuiswerken en mogelijke risico’s (en hoe deze vermeden kunnen worden). Marsika is erg bekwaam, professioneel en heeft een mooie actieve houding! Een aanrader voor alle organisaties die zich verder willen ontwikkelen met betrekking tot haar expertise.”

Vanja Saric, Dentsu

“Wij hebben Mariska uitgenodigd om een workshop te geven hoe onze collega’s voor een gezonde thuiswerkplek kunnen zorgen. Ze heeft een hele prettige manier van praten waardoor het vanzelfsprekend ook prettig is om naar te luisteren. Ze gebruikte wat mij betreft echt de juiste tone of voice voor deze onderwerpen. Niet te zakelijk/ belerend, maar praktisch en helder!”

Milou van der Velden, Tensing

“Aangezien ook wij vanaf maart 2019 noodgedwongen meer thuis werken vonden wij het als organisatie belangrijk onze medewerkers praktische info, tips en tricks te geven over hoe je zo vitaal en fit mogelijk bent en blijft vanuit huis. Mariska heeft onze wensen feilloos weten te vertalen in een leuke, leerzame en interactieve online workshop. Dit laatste was best een uitdaging met meer dan 100 deelnemers maar het is zeker gelukt. We hebben er vanuit onze medewerkers lovende reacties op ontvangen!”

Myrthe Akkermans, FMS

“Mariska heeft voor medewerkers en managers van de NVM groep workshops gegeven met als onderwerp ‘Gezond thuiswerken’. Tevens heeft zij een workshop voor leidinggevenden verzorgd met als onderwerp: Managen op afstand (en hoe zorg je dat je goed zicht houdt op de gezondheid van de medewerkers). Het waren korte, leuke, realistische workshops met ruimte voor vragen. Medewerkers en managers waren blij met de workshops en hebben de tips die Mariska gaf ter harte genomen.”

Maud Schouten, NVM

Thuiswerken webinar

Wil je aan de slag?

Thuiswerken webinar

Wil je aan de slag?